Gewijzigde Corona maatregelen per 6 november 2012

Dinsdag 2 november jl. was er weer een persconferentie van de minister president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge, waarin ook voor sport nieuwe maatregelen aangekondigd zijn die per zaterdag 6 november ingaan.

Binnensport

Wel coronatoegangsbewijs (CTB) vereist:

  • Het CTB is verplicht voor georganiseerde sportbeoefening vanaf 18 jaar, zoals verenigingssport, sportschool, fitness, groepslessen zwemmen. Dit geldt voor sporters en publiek.
  • Het CTB is verplicht in de horeca, zowel binnen als op buitenterrassen (eet- en drinkgelegenheden).

Geen CTB vereist:

  • Jeugd tot 18 jaar is geen CTB vereist (georganiseerde sportbeoefening, publiek en gebruik eet- en drinkgelegenheden).
  • Afhalen is wel mogelijk zonder CTB, hier geldt wel een mondkapjesplicht. Hierbij kan de consumptie niet ter plaatse of op het buitenterras worden genuttigd.
  • Houd buiten het sporten om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

Buitensport

Wel coronatoegangsbewijs (CTB) vereist:

  • Het CTB is verplicht bij het betreden van de kleedkamers, toiletten, kantines én de buitenterrassen van buitensportlocaties vanaf 18 jaar. Dit geldt voor zowel sporters als publiek.
  • De eet- en drinkgelegenheden in of bij sportaccommodaties kan open tussen 06.00 uur ’s ochtends en 00.00 uur ’s nachts (volgens de geldende horecaregels).

Geen CTB vereist:

  • Geen CTB vereist voor georganiseerde sportbeoefening.
  • Voor vrijwilligers die functioneel aanwezig zijn (zoals trainers, arbitrage, materiaalverantwoordelijke) is geen CTB vereist. Ouders die meerijden worden niet als vrijwilliger gezien.
  • Advies voor het publiek: houdt 1,5 meter afstand

Controle

Binnen de veiligheidsregio wordt op dit moment overleg gevoerd over het intensiveren van de controles door gemeenten op het naleven van de aangekondigde maatregelen. Zorg er voor dat u bij een toezichtsbezoek te allen tijde kunt laten zien hoe u de controle op het CTB in de praktijk heeft georganiseerd.

CoronaCheck Scanner

Meer informatie over hoe u de controle kunt uitvoeren, kunt u vinden op Zo werkt scannen  

Ondersteuning

Verenigingen blijven zelf verantwoordelijk voor de controle van het CTB. Via de sportbonden wordt u daar als het goed is in ondersteund. Mogelijk heeft u vragen over een specifieke lokale situatie of in sommige gevallen iets heel praktisch nodig om de controle op een juiste manier vorm te geven (bijv. dranghekken). De gemeente kan waar mogelijk ondersteunen. Heeft u hier vragen over neem dan gerust contact op met Jeroen Strootman van MeerMoerdijk,  jeroen.strootman@senw-moerdijk.nl Wij denken graag met u mee.

Meer informatie over de maatregelen kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid:

Voor sport-specifieke informatie kunt u terecht op de website van NOC*NSF: https://nocnsf.nl/media/4961/protocol-verantwoord-sporten-v04112021-1.pdf